Ameland Meer dan alleen uitwaaien

Natuurlijk staat Ameland bekend om haar stranden, bossen, heidevelden en duinen. Daar kunt u even heerlijk uit de dagelijkse drukte stappen en hoeft u zich even niet op te laten jutten. Tenzij u wilt standjutten natuurlijk… Maar Ameland is meer dan alleen uitwaaien in de natuur. Met pittoreske dorpjes en tal van activiteiten, excursies en evenementen zorgt het Waddeneiland ook voor cultuur en avontuur.

Ontdek Ameland - Strand, bos, heidevelden en duinen

Natuur Strand, bos, heidevelden en duinen

Op dit fraaie Waddeneiland is het heerlijk uitwaaien in het pure en ongerepte natuurschoon. Wandelend, fietsend of te paard verkent u strand, bos, heidevelden en duinen. Een vogelliefhebber? Aan de oostzijde van het eiland ligt het omvangrijke natuurpark Het Oerd. Vogels spotten maar! Ook natuurcentrum Ameland is een absolute aanrader.

Ontdek Ameland - Gezellige en pittoreske dorpjes

Cultuur Gezellige en pittoreske dorpjes

Ameland telt zo’n 3.400 inwoners, die grotendeels wonen in de gezellige en pittoreske dorpjes Nes, Buren, Ballum en Hollum. Elk plekje heeft leuke restaurants, eetcafés en winkeltjes voor een gezellig dagje uit. Cultureel vermaak bieden ook de musea en natuurlijk de imposante vuurtoren Bornrif in Hollum. Deze is dagelijks open voor publiek.

Ontdek Ameland - Extreme sporten en uitdagende activiteiten

Avontuur Extreme sporten en uitdagende activiteiten

Op het sportieve vlak heeft Ameland ook een veelzijdig aanbod. Naast alle traditionele sporten kunt u er ook volop golfen, kitesurfen, parachutespringen en zweefvliegen. Daarnaast kent Ameland een bomvolle kalender met activiteiten, evenementen en excursies. Bekijk de kalender eens op VVV Ameland.

Ontdek Ameland - Overtocht - Te voet, per fiets of met de auto

Overtocht Te voet, per fiets of met de auto

De overtocht naar het waddeneiland Ameland duurt ongeveer 45 minuten. U zowel te voet, per fiets of met de auto over komen. De veerboten hebben voldoende capaciteit voor personenvervoer. U hoeft hier dan ook niet voor te reserveren, maar wij raden u wel aan online uw bootkaarten alvast te kopen. Voor de overtocht van auto’s en caravans moet u wel vooraf reserveren.

Bekijk tarieven en vertrektijden »
Ook even wegdromen op Ameland?
Natuur Luxe Ontspanning